0
Το καλάθι είναι άδειο

Το νησι μας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Το νησί μας

Με αγάπη και σεβασμό στο νησί που μας μεγάλωσε, δημιουργούμε πρωτότυπο φωτογραφικό & κινηματογραφικό υλικό, στο επίπεδο και την κομψότητα που του αρμόζει.

Με σεβασμό & εστίαση στη Σάμο

Προβολή

Με ποιοτικό τρόπο προβάλουμε το νησί που για χρόνια κρύβει τις αμέτρητες ομορφιές του. Ψάχνουμε αδιάκοπα τις καλύτερες τοποθεσίες για να δείξουμε τους θησαυρούς αυτού του τόπου.

Προσφορά

Βίντεο που αναρτούμε στην ενότητα "Το νησί μας" είναι ελεύθερο να χρησιμοποιηθεί δωρεάν για τη προώθηση οποιασδήποτε επιχείρησης. Το λιθαράκι μας για μια πιο δυνατή Σάμο!

Τεχνική

Η κινηματογράφιση είναι τέχνη, αλλά χωρίς καλό εξοπλισμό δεν πάει μακριά. Με άρτια τεχνική και γνώσεις ψυχολογίας, δημιουργούμε εικόνες που συγκεντρώνουν τον θεατή όπου πρέπει να εστιάσει.

Πόλεις & Χωριά

Η Σάμος, το νησί των όμορφων αντιθέσεων.

Κάθε οικισμός της είναι μοναδικός. Άλλοτε θα περιπλανηθείς μέσα στα στενά και δαιδαλώδη σοκάκια του και θα καταλήξεις πλάι στη θάλασσα που μαγεύει όλες σου τις αισθήσεις με τη μυρωδιά της, το χρώμα της, την δροσιά της, την αλμύρα της και το θρόισμά της στα βότσαλα.

Άλλοτε πάλι θα εξερευνήσεις τα ορεινά χωριά της, κρυμμένα μέσα στα ψηλά και καταπράσινα βουνά. Και εκεί που δεν το περιμένεις, θα αντικρίσεις και ένα πανέμορφο κάδρο από κατάφυτες πλαγιές, περιστοιχισμένες από το γαλάζιο του Αιγαίου.

Άλλες φορές η περιπλάνησή σου θα σε οδηγήσει σε όμορφες πλατείες με παραδοσιακά καφενεία, θα συνοδεύεσαι από παιδικές φωνές που παίζουν όλο χαρά, σίγουρα μαζί με ψιψίνες που βρίσκονται σε κάθε της γωνία.

Αυτή είναι η Σάμος, ένας τόπος φιλόξενος που παντρεύει αρμονικά το τότε με το τώρα, το ορεινό με το παραθαλάσσιο.

Εξερευνήστε την...

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Εναλλακτικός Τουρισμός

Το δυνατό χαρτί του νησιού μας, ο εναλλακτικός τουρισμός είναι αυτός που θα εμπλουτίσει τις εμπειρίες του επισκέπτη αλλά και του ντόπιου.

Στα πλαίσιά του, η Σάμος προσφέρει αγροτουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, αρχαιολογία, οικοτουρισμό κ.α Εδώ όμως θα εστιάσουμε στα σπορ για τα οποία αυτός ο τόπος είναι η φαντασίωση για τους λάτρεις του αθλητισμού:

Με τη Σάμο κατάσπαρτη από ορειβατικά μονοπάτια προσφέρει μοναδικές πίστες για Hiking, Mountain Bike και σε συνέχεια Ορειβασία και Καταρρίχηση απ' τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους και φαράγγια του νησιού.

Εκμεταλλευόμενοι τους ανέμους, το Windsurfing, η Ιστιοπλοΐα, το Kite surfing και το Παρά-πέντε ακμάζουν στο νησί μας, με το Μελτέμι να είναι ο δυνατός σύμμαχος!

Με τη θάλασσα να μαγνητίζει, έχοντας πεντακάθαρα, βραβευμένα νερά και πλούσιο γεμάτο ζωή και χρώμα βυθό, η Κολύμβηση, το Standup Paddle Board, το Καγιάκ και η Κατάδυση είναι "must" για τους λάτρεις της φύσης.

Η άθληση είναι υγεία και το λατρεμένο μας νησί τη προσφέρει πλουσιοπάροχα.

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

οι Παραλίες μας

Η Σάμος μας συνδυάζει μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα με καταπράσινους ορεινούς όγκους και γαλαζοπράσινες και βαθιές μπλε αποχρώσεις. Άλλες πολυσύχναστες και άλλες απομονωμένες, άλλες εύκολες στην πρόσβαση κι άλλες, καλοκρυμμένες με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά κι ένα βυθό, όλο χρώμα και ζωή.

Βοτσαλωτές, αμμώδεις ή ανάμεσα σε βραχώδη ακτογραμμή κατανεμημένες σε όλο το μήκος των ακτών της Σάμου, τις περπατήσαμε, τις εξερευνήσαμε και βουτήξαμε να τις απολαύσαμε με τη παρέα μας μπροστά και πίσω απ' τον φακό!

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Αρχαιολογία

Η Σάμος αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα κοιτίδα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, χαρίζοντάς μας όχι μόνο πληθώρα αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων αλλά και σπουδαίους επιστήμονες όπως ο Πυθαγόρας, ο Επίκουρος και ο Αρίσταρχος.

Είχαμε την τιμή να κινηματογραφίσουμε λίγους απ' τους θησαυρούς που έχει να προσφέρει το νησί μας:

Ο μεγαλύτερος ναός αφιερωμένος στη θεά Ήρα στην Ελλάδα χτίστηκε το 550πΧ στις όχθες του ποταμού Ιμβράσου, που θεωρούνταν ως ο τόπος γέννησής της. Ιωνικού ρυθμού με 125 κολώνες, από τις οποίες σήμερα σώζεται μόνο μια που στέκει μόλις στο ήμισυ του αρχικού της μεγέθους.

Λαξευμένος σε σαμιακό μάρμαρο με λευκότεφρες νευρώσεις ο εντυπωσιακός, καλοδιατηρημένος Κούρος ύψους 5 μέτρων, με το γλυκό του χαμόγελο στεκόταν κάποτε αγέρωχος στην Ιερά Οδό Σάμου.

Η κατασκευή του Ευπαλινείου Ορύγματος ανατέθηκε από τον Πολυκράτη στον Ευπαλίνο για την υδροδότηση της αρχαίας πόλης του νησιού μας. Με κατάλληλους μαθηματικούς υπολογισμούς κατασκευάζεται το «αμφίστομο όρυγμα», μήκους 1036μ μέσα σε μόλις 8 χρόνια, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης και από τις δύο πλευρές διάνοιξής του, καθιστώντας το 8ο θαύμα της μηχανικής.

0
0
0
0
0
0
0
0

Θρησκευτικός Τουρισμός

Με το νησί μας να έχει έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, οι πρώτες κιόλας εκκλησίες ξεκινούν να φτιάχνονται ήδη από τον 6ο μΧ αιώνα και με αρκετά από αυτά τα ιερά μνημεία και τις τοιχογραφίες στο εσωτερικό τους να σώζονται μέχρι και σήμερα.

Στην εξερεύνησή μας αυτή σε όποιο σημείο και αν βρεθήκαμε, από το πιο δύσβατο και απόκρημνο μέρος, όπως η κορυφή του ψηλότερού μας βουνού ή στο εσωτερικό σπηλαίων, έως και μέσα σε ρεματιές και παραλίες, συναντήσαμε έναν ιερό ναό. Κάτι όχι τόσο παράξενο καθώς το νησί μας απαριθμεί πάνω από 2000 εξωκλήσια, περισσότερες από 120 εκκλησίες, αλλά και 11 εντυπωσιακά μοναστήρια, με το καθένα απ' αυτά να έχει τη δική του μοναδική ιστορία και αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα.

Η Ξένια και η Φιλίτσα είχαν τη καλοσύνη να μας ξεναγήσουν σε μερικούς απ' τους πιο όμορφους τόπους λατρείας, όπου με σεβασμό και δέος τραβήξαμε μοναδικές εικόνες και ανακαλύψαμε την πλούσια ιστορία της λατρεμένης μας Σάμου.

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
0
0
0

Τοπικά Προϊόντα & Παραδοσιακή Κουζίνα

Το νησί μας, ένας τόπος εύφορος, κατάφυτος και παραγωγικός, μας χαρίζει απλόχερα τα πολύτιμα προϊόντα του.

Η οινική ιστορία της Σάμου γράφεται εδώ και 3000 χρόνια, με την ποικιλία Μοσχάτο Σάμου να μας χαρίζει τα βραβευμένα και γλυκόπιοτα κρασιά μας. Το παρθένο ελαιόλαδο, ένας από τους βασικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με την γλυκιά γεύση και το χρυσό χρώμα, παράγεται από τον καρπό της τοπικής ποικιλίας Θρουμπολιά. Οι Σαμιώτισσες εργάτριες μέλισσες βοσκούν αδιάκοπα μια μεγάλη ποικιλία φυτών του δάσους αλλά και σε παραγωγικά φυτά όπως το πεύκο, ελάτη, θυμάρι, καστανιά κ.α. όπου παράγουν μέλι αγνό, ευωδιαστό και πεντανόστιμο. Το ουζάκι πλάι στο κύμα, το εθνικό ποτό της Ελλάδας συνδυάζεται με το νησί, το καλοκαίρι, τον ήλιο του Αιγαίου.

Ποιός να αντισταθεί στα Γιαπράκια, στους Κρεμμυδοντολμάδες, στα Μπουρέκια, και τις Τηγανίτες μας; Το φαγητό στη Σάμο είναι μια πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων και παράδοσης μαζί με καλή παρέα.

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Παραδοσιακά Επαγγέλματα

Ο πολιτισμικός πλούτος του τόπου μας εκφράζεται μέσα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα και αντιστέκονται πεισματικά στην επέλαση της τεχνολογίας.

Η αρχαία κεραμική τέχνη παράγει προϊόντα μέχρι σήμερα, με τεχνικές διασωσμένες στα χεριά των ντόπιων καλλιτεχνών. Με έμφαση στη δημιουργία της φημισμένης δίκαιης κούπας του Πυθαγόρα, ναι μεν ένα προϊόν απόλαυσης σαμιώτικου κρασιού αλλά ταυτόχρονα και το μέσο διδασκαλίας της τήρησης του «παν μέτρον άριστον».

Οργανοποιοί, με μεράκι δίνουν σχήμα στο ξύλο καρυδιάς, πλάτανου και μουριάς, δημιουργούν χειροποίητα μπουζούκια, τζουράδες και μπαγλαμαδάκια, στολίζοντάς τα με την ιδιαίτερη αισθητική του δημιουργού τους.

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Σάμου εξακολουθεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα επαγγέλματα της θάλασσας. Η Ναυπηγική τέχνη άνθισε στο νησί μας στην αρχαιότητα για να μας παραδοθεί ξαναγεννημένη σαν αναγκαιότητα τον 18ο αιώνα. Με τα πεύκα μας, ποτισμένα στο ρετσίνι να αποτελούν την καρδιά κάθε ανθεκτικού και υπάκουου σκάφους, κατασκευασμένο από τα χέρια μερακλήδων καραβομαραγκών στους μοναχικούς ταρσανάδες της Σάμου.

Ας γνωρίσουμε μαζί μερικά από τα παραδοσιακά επαγγέλματα που εξακολουθούν να επιβιώνουν στη Σάμο μας, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την αγάπη για την παράδοσή μας από γενιά σε γενιά.

0
0
0
0
0
0
0
0

Με μέθοδο και άρτια εκτέλεση

Η διαδικασία παραγωγής είναι μια σύνθετη εργασία και απαιτεί οργάνωση και καθαρή σκέψη. Πάντα με κέφι και καλή ψυχολογία δημιουργούμε εικόνες αφηγηματικής μορφής για να μεταφέρετε την ιστορία σας όπως σας αρμόζει πραγματικά.

Το δεξί κλικ έχει μπλοκαριστεί για λόγους ασφαλείας περιεχομένου.